06/09/2023 06/09/2023 Διεθνής Συνάντηση μοναχών και μοναζουσών πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Οσίου Ονουφρίου στη Jabłeczna της ανατολικής Πολωνίας. Θέμα της συνάντησης ήταν: «Οι Μοναχοί ως υπερασπιστές της Ορθόδοξης πίστης, με αναφορά στην 100η επέτειο από την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Πολωνίας». Η Συνάντηση ξεκίνησε με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Επίσκοπο Σούπραλ κ....
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 15:17

Διεθνής Συνάντηση μοναχών και μοναζουσών στην ανατολική Πολωνία

Διαδώστε:
Διεθνής Συνάντηση μοναχών και μοναζουσών στην ανατολική Πολωνία

Διεθνής Συνάντηση μοναχών και μοναζουσών πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Οσίου Ονουφρίου στη Jabłeczna της ανατολικής Πολωνίας. Θέμα της συνάντησης ήταν: «Οι Μοναχοί ως υπερασπιστές της Ορθόδοξης πίστης, με αναφορά στην 100η επέτειο από την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Πολωνίας».

Η Συνάντηση ξεκίνησε με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Επίσκοπο Σούπραλ κ. Ανδρέα. Συμπροσευχήθηκαν ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, ο Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος, και ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος.

Την ολομέλεια της Συνάντησης ξεκίνησε ο Μακαριώτατος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και στη συνέχεια μίλησε για το θέμα του Συνάντησης. Τη διαδικασία συντόνισε ο Επίσκοπος κ. Ανδρέας.

Η πρώτη εισήγηση έγινε από την Ηγουμένη Στεφανία, η οποία παρουσίασε το θέμα: «Οι μοναχοί ως υπερασπιστές της ιεράς Ορθόδοξης πίστης». Ακόμη το θέμα «Η ζωή και το έργο του Αγίου Ιώβ του Ποτσάιφ και Αγίου Αθανασίου του Μπρεστ ως παράδειγμα συγχώρεσης» ανέπτυξαν ο π. Andrite Hiob και ο Ηγούμενος Σεραφείμ από το μοναστήρι στο Σουπράσλ.

Επίσης, το θέμα «Το δύσκολο μονοπάτι της πνευματικής απελευθέρωσης και της Ορθοδοξίας στην Πολωνία τον 20ο αιώνα» παρουσίασε η Ηγουμένη Αγνή, από το μοπναστήρι στο Wojnowo.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο π. Dionizy Rusnak, ιερέας στο μοναστήρι Αγίων Μάρθας και Μαρίας στο Όρος της Γκράμπαρκας, ο οποίος ανέγνωσε την εργασία με τίτλο «Ο Μητροπολίτης Józef Siemaszko ως προάγγελος της προσπάθειας για την εκκλησιαστική ανεξαρτησία».

Την περίληψη και τα τελευταία λόγια εκφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος και ο Επίσκοπος Σούπραλ κ. Ανδρέας.

     

Πηγή: orthodox.pl – φωτογραφίες ihumen Serafin

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων