25/01/2023 25/01/2023 Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Βρότσλαβ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν προσευχές για επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος τόνισε την «αναγκαιότητα συνέχισης των προσπαθειών και των αγώνων για τη διατήρηση...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 10:00

Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Βρότσλαβ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν προσευχές για επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος τόνισε την «αναγκαιότητα συνέχισης των προσπαθειών και των αγώνων για τη διατήρηση του αληθινού Χριστιανισμού σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από την ατομική πνευματική ζωή, μέσα από τις οικογένειες, τους γάμους, την ανατροφή των παιδιών, έως και την ηθική των κοινωνιών και των εθνών».

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Όπως επεσήμανε, «η παρακμή της ηθικής ωθεί τους ανθρώπους και τα έθνη στην αγκαλιά της αμαρτίας και της ανομίας. Ένα αμαρτωλό, κακό έθνος αποτελείται από αμαρτωλούς ανθρώπους. Αν θέλουμε να δούμε θετικές αλλαγές στον κόσμο, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας».

Απευθυνόμενος στους πολυάριθμους πιστούς από την Ουκρανία, ο Μακαριώτατος είπε στα ουκρανικά να μην σταματήσουν να προσεύχονται και να μετανοούν.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας απευθύνθηκε στον Επίσκοπο Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεώργιο: «Η Εκκλησία σας έχει αναθέσει πολλά καθήκοντα, την Επισκοπή, την Ταξιαρχία του Πολωνικού Στρατού, την Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία, και πολλά άλλα καθήκοντα στη χώρα και στο εξωτερικό. Παρά το ότι έχετε αναλάβει όλα αυτά, δεν έχω ακούσει ποτέ από εσάς “όχι” και “δεν μπορώ”».

Ακόμη, ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας αναφέρθηκε στον προστάτη του Πανιερώτατου τον Άγιο Γεώργιο τον Χοσεβίτη: «Με τέτοιους προστάτες έχετε μεγάλη χάρη, αλλά και μεγάλο καθήκον».

Από τη μεριά του ο Πανιερώτατος κ. Γεώργιος είπε: «Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά για τον ερχομό σας. Όταν γιορτάζει ένας Επίσκοπος, γιορτάζει όλη η Επισκοπή. Όταν γιορτάζει ένας Μητροπολίτης, γιορτάζει όλη η Εκκλησία. Η παρουσία σας είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Ευχαριστώ για τις προσευχές σας».

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης από όλη την Επισκοπή, ο Πανιερώτατος παρέδωσε στον Μακαριώτατο μία εικόνα της Γέννησης της Θεοτόκου, πολιούχου του καθεδρικού ναού του Βρότσλαβ και της Αγίας Σοφίας της Βαρσοβίας.

  

Φωτογραφίες: Jan Demczuk

Με πληροφορίες από orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων