22/03/2023 22/03/2023 Έκκληση για προσευχή για γρήγορη ανάρρωση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, απηύθυνε ο Επίσκοπος Χαϊνόφκα κ. Παύλος, μετά την χθεσινή τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής. Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Παύλος αναφέρθηκε στη σημασία της εξομολόγησης στη ζωή ενός ιερέα ως μυστήριο ενότητας...
22 Μαρτίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 15:50

Προσευχή για ταχεία ανάρρωση του Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Προσευχή για ταχεία ανάρρωση του Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Έκκληση για προσευχή για γρήγορη ανάρρωση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, απηύθυνε ο Επίσκοπος Χαϊνόφκα κ. Παύλος, μετά την χθεσινή τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Παύλος αναφέρθηκε στη σημασία της εξομολόγησης στη ζωή ενός ιερέα ως μυστήριο ενότητας με τον Δημιουργό και τον εαυτό του. Ακόμη μίλησε για τη νηστεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Επίσης, έκανε έκκληση να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στο τι λέει ο καθένας και στο να αποφεύγεται η άσκηση κριτικής, για τη διατήρηση πνευματικής ηρεμίας και αποφυγής του εγωκεντρισμό.

Τέλος, ο Επίσκοπος κ. Παύλος ενθάρρυνε το ποίμνιο να κοιτάξει ο καθένας προσωπικά τις αμαρτίες του, και να δείξει ταπεινοφροσύνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας νοσηλεύεται από τις 11 Μαρτίου σε ένα από τα νοσοκομεία της Βαρσοβίας. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρθηκαν οι λόγοι εισαγωγής του Μακαριωτάτου στο νοσοκομείο. “Παρακαλούμε οι πιστοί της Εκκλησίας μας και όλοι οι καλοπροαίρετοι να προσευχηθούν για την ταχεία ανάρρωση του Μακαριωτάτου”, όπως υπογραμμίστηκε.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από orthodox.pl (διάκονος Igor Kutovyi)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων