30/12/2023 30/12/2023 Να συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις που προαναγγέλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού, καλεί μέσα από την Εγκύκλιο της για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας της Πολωνίας.  Ακολουθώντας το παλαιό εορτολόγιο, η Εκκλησία της Πολωνίας θα εορτάσει σε λίγες ημέρες (7...
30 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2023 - 13:43

Εκκλησία Πολωνίας: Το 2024 να είναι ευλογημένη χρονιά για ολόκληρο τον κόσμο

Διαδώστε:
Εκκλησία Πολωνίας: Το 2024 να είναι ευλογημένη χρονιά για ολόκληρο τον κόσμο

Να συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις που προαναγγέλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού, καλεί μέσα από την Εγκύκλιο της για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας της Πολωνίας

Ακολουθώντας το παλαιό εορτολόγιο, η Εκκλησία της Πολωνίας θα εορτάσει σε λίγες ημέρες (7 Ιανουαρίου) το γεγονός της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου μας. “Με τη γέννηση του Χριστού άλλαξε η πορεία της ιστορίας. Μια νέα εποχή της ανθρώπινης ζωής έχει ξεκινήσει, υπάρχει η ευκαιρία να οικοδομηθεί μια νέα ηθική τάξη, η οποία παραβιάστηκε από την πτώση του πρώτου ανθρώπου”, σημειώνεται.

Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, έλεος, πραότητα, εγκράτεια (Γαλ. 5:22) είναι μερικά από τα δώρα τα οποία στέλνει ο Θεός στην ανθρωπότητα μέσα από το μυστήριο της Γεννήσεως. Δώρα όμως τα οποία ο σύγχρονος κόσμος τα αρνείται, όπως σημειώνουν οι Επίσκοποι της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας. “Αυτός είναι ο λόγος για την κατάρρευση της κοινωνίας, της οικογένειας και της παγκόσμιας ειρήνης. Πόλεμος στα σύνορά μας στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική κ.λπ. Αδελφοί και αδελφές! Μόνο η πίστη στο ευαγγελικό ιδεώδες μπορεί να ενισχύσει τα έθνη, τους νέους, τα παιδιά και τον καθένα μας στο να δώσουμε άξια μαρτυρία για την Ορθοδοξία. Σήμερα, η διατήρηση της διδασκαλίας του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας απαιτεί από εμάς θάρρος, επίγνωση και επιμονή”, υπογραμμίζουν.

Στο μήνυμα γίνεται αναφορά και στο έτος που φεύγει κατά το οποίο τελέστηκαν τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία, αλλά και στο έτος που έρχεται το οποίο σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Πολωνίας, ενώ το μήνυμα καταλήγει με την ευχή προς τον Θεό το 2024 να είναι μια ευλογημένη χρονιά για την Εκκλησία, την Πατρίδα, ολόκληρο τον κόσμο και τον καθένα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων