25/08/2019 25/08/2019 Το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα της χειροτονίας του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββα. Με αφορμή το γεγονός αυτό κυκλοφόρησε στην Πολωνία ένα αναμνηστικό λεύκωμα. “Πρόκειται για ένα αφιέρωμα ευγνωμοσύνης της Ιεραρχίας, του Κλήρου, των μοναχών, των μοναζουσών και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία για το...
25 Αυγούστου, 2019 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2019 - 10:10

Ένα λεύκωμα για τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Ένα λεύκωμα για τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα της χειροτονίας του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό κυκλοφόρησε στην Πολωνία ένα αναμνηστικό λεύκωμα. “Πρόκειται για ένα αφιέρωμα ευγνωμοσύνης της Ιεραρχίας, του Κλήρου, των μοναχών, των μοναζουσών και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία για το αγαπημένο τους Ποιμένα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Τίτλος του λευκώματος “Θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου” (οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν), εμπνευσμένο από το Ευαγγέλιο (Ματθ. 16:18).

Το κύριο μέρος του λευκώματος περιλαμβάνει φωτογραφίες από το πλούσιο ποιμαντικό του έργο τα τελευταία σαράντα χρόνια, που ταυτίζεται με την ιστορία της Ορθοδοξίας στην Πολωνία τις κρίσιμες αυτές δεκαετίες για την χώρα.

Ματθ. 16,18 κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων