01/10/2021 01/10/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιήθηκε στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας κατά την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού την Δευτέρα 14/27 Σεπτεμβρίου 2021 (σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο). Την παραμονή της εορτής τελέστηκε αγρυπνία, ενώ ανήμερα της εορτής ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 18:15

Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιήθηκε στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας κατά την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού την Δευτέρα 14/27 Σεπτεμβρίου 2021 (σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο).

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε αγρυπνία, ενώ ανήμερα της εορτής ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας τέλεσε Θεία Λειτουργία, πλασιούμενος από ιερείς-λέκτορες της Σχολής, παρουσία καθηγητών, σπουδαστών και πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εσείς οι νέοι, ήρθατε στην Σχολή για να πάρετε τον Σταυρό του Χριστού στην πλάτη σας. Το καθήκον σας είναι να σηκώσετε αυτόν τον Σταυρό μέχρι το τέλος. Μόνο τότε θα μπορείτε να αυτοαποκαλείστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί». Επίσης, ευχαρίστησε τον πρύτανη Πρωθιερέα Γεώργιο για την προσφορά και το έργο του στην Σχολή.

Ακολούθησε η επίσημη έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στην αίθουσα διαλέξεων.

 

 

Στην ομιλία του ο πρύτανης Πρωθιερέας Γεώργιος, μεταξύ άλλων, επέστησε την προσοχή των σπουδαστών στο γεγονός ότι ο πρωταρχικός στόχος της φοίτησης στην Σχολή είναι η εκμάθηση των εννοιών της προσευχής και της πνευματικής ανάπτυξης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η θεολογία ως πεδίο από μόνο του είναι ανεπαρκές χωρίς αυτές τις έννοιες.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, καλωσόρισε και συνεχάρη τους σπουδαστές για την επιλογή τους να φοιτήσουν στην Σχολή.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Μακαριωτάτου και σύμφωνα με την παράδοση, ακολούθησε η ορκωμοσία των φοιτητών και στην συνέχεια η πρώτη διάλεξη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων