28/11/2023 28/11/2023 Στην ανάγκη που έχει η Εκκλησία από τη στήριξη των νέων, την ενέργεια τους, τον ενθουσιασμό τους και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους εμπνέουν από τις αξίες και που πηγάζουν από το Ευαγγέλιο του Χριστού, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση της Επισκοπικής Ορθόδοξης Αδελφότητας Νέων της Επισκοπής Πσέμσυλ και Γκορλίτσε. Η έναρξη την...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 9:47

Ενεργή συμμετοχή των νέων στη ζωή της Εκκλησίας της Πολωνίας

Διαδώστε:
Ενεργή συμμετοχή των νέων στη ζωή της Εκκλησίας της Πολωνίας

Στην ανάγκη που έχει η Εκκλησία από τη στήριξη των νέων, την ενέργεια τους, τον ενθουσιασμό τους και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους εμπνέουν από τις αξίες και που πηγάζουν από το Ευαγγέλιο του Χριστού, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση της Επισκοπικής Ορθόδοξης Αδελφότητας Νέων της Επισκοπής Πσέμσυλ και Γκορλίτσε.

Η έναρξη την των εργασιών της Συνέλευσης ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Γκορλίτσε. 

Ακολούθησε η έναρξη των εργασιών με τον Αρχιεπίσκοπο Πσέμσυλ και Γκορλίτσε κ. Παϊσιο να απευθύνει εναρκτήρια ομιλία κατά την οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του θεσμού της Ορθόδοξης Αδελφότητας Νέων. Προέτρεψε επίσης τους συμμετέχοντες να μην πτοούνται από τις δυσκολίες τις οποίες συναντούν καθώς η ζωή του χριστιανού είναι ένας διαρκής αγώνας.

Μετά την πραγματοποίηση των διοικητικών θεμάτων καθορίστηκαν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν το νέο έτος κατά το οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας θα συμπληρώσει 100 χρόνια από τότε που έλαβε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης ο Πανιερώατος Αρχιεπίσκοπος κ. Παϊσιος ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες για την ενεργή συμμετοχή τους στη ζωή και τις δράσεις της Τοπικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων