07/03/2022 07/03/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στο πλευρό των προσφύγων από την Ουκρανία που έχουν καταφύγει στην Πολωνία εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής που μαίνεται για 12η ημέρα στην χώρα, έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία της Πολωνίας. Ενορίες, μοναστήρια, όπως η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ονουφρίου στην Ιαμπλέτσνα, ιδρύματα, καθώς και απλοί πιστοί και...
07 Μαρτίου, 2022 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 - 23:31

Ενορία της Βαρσοβίας κοντά στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Διαδώστε:
Ενορία της Βαρσοβίας κοντά στους πρόσφυγες από την Ουκρανία
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στο πλευρό των προσφύγων από την Ουκρανία που έχουν καταφύγει στην Πολωνία εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής που μαίνεται για 12η ημέρα στην χώρα, έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία της Πολωνίας. Ενορίες, μοναστήρια, όπως η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ονουφρίου στην Ιαμπλέτσνα, ιδρύματα, καθώς και απλοί πιστοί και οικογένειες σε διάφορες πόλεις και χωριά, έχουν ήδη υποδεχτεί το πρώτο κύμα προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις πολλές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτή την περίοδο ήταν η εκστρατεία στήριξης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού της Βαρσοβίας την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

Εθελοντές, γιατροί και απλοί πιστοί από την ενορία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής συνέδραμαν ουσιαστικά στην υλοποίηση της εκστρατείας από την οποία επωφελήθηκαν περίπου 200 πρόσφυγες λαμβάνοντας τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα και ιατρική βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Εκκλησία της Πολωνίας γνωστοποίησε το σχέδιο υποδοχής και στήριξης των προσφύγων από την Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων