17/09/2019 17/09/2019 135 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η ενορία της πόλης Λόντζ στη Πολωνία. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, οι οποίες κορυφώθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ήταν ο ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφκυ. Ο ναός ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1884 με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας Κλήμη. Ο Μακαριώατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προεξήρχε του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:14

Εορτασμοί για τα 135 χρόνια ζωής ενορίας στην Πολωνία

Διαδώστε:
Εορτασμοί για τα 135 χρόνια ζωής ενορίας στην Πολωνία

135 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η ενορία της πόλης Λόντζ στη Πολωνία.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, οι οποίες κορυφώθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ήταν ο ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφκυ. Ο ναός ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1884 με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας Κλήμη.

Ο Μακαριώατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προεξήρχε του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία που έχει ο ναός αυτός στην ζωή και την λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της Ιερής εικόνας του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ πέριξ του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων