16/02/2023 16/02/2023 Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προεξήρχε στην Ιερά Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία, κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας, ο Μακαριώτατος ευλόγησε κεριά, μία παράδοση των Πολωνών κατά την οποία αυτά τα κεριά οι πιστοί τα παίρνουν στην οικία τους και τα...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 12:34

Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό Βαρσοβίας

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προεξήρχε στην Ιερά Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία, κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας, ο Μακαριώτατος ευλόγησε κεριά, μία παράδοση των Πολωνών κατά την οποία αυτά τα κεριά οι πιστοί τα παίρνουν στην οικία τους και τα ανάβουν μόνο σε περίπτωση μεγάλων γεγονότων ή μεγάλης ανάγκης.  Το φως του κεριού συμβολίζει τον Χριστό, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας, και προστίθεται: «Εγώ ειμι το φως του κόσμου» (Ιωάν. 8,12).

Στο κήρυγμά ο π. Andrzej Lewczak του αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου, και επεσήμανε: “Ο Θεός αναγγέλλει τη λύτρωση σε όλους τους πιστούς. Αυτή την αλήθεια εκφράζει συμβολικά το κερί, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γιορτή, ως έκφραση θεϊκού φωτός. Με αυτόν τον τρόπο, ο Χριστός έρχεται στο ναό, όπου τον συναντούν απλοί, φτωχοί άνθρωποι, δείχνοντας έτσι ότι η απλότητα της καρδιάς είναι αυτή που μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό. Η σημερινή εορτή εμφανίζεται ως συνάντηση του Θεού με όλους τους ανθρώπους και το νόημά της εκφράζεται στην καθημερινή συνάντηση με τον Θεό”.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας ολοκληρώθηκαν με τις ευχές του Μακαριωτάτου κ.κ. Σάββα.

Με φωτογραφίες και πληροφορίες από orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων