29/03/2023 29/03/2023 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, είκοσι νέοι από την Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων της Μητρόπολης Βαρσοβίας επισκέφθηκαν την Μητροπολιτική Περιφέρεια της Βαρσοβίας, το διήμερο 24-26 Μαρτίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Τα κορίτσια επισκέφθηκαν το γυναικείο μοναστήρι Αγίας Αικατερίνης στο Zaleszany, σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Πολωνία, και τα αγόρια το...
29 Μαρτίου, 2023 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 19:37

Επίσκεψη νέων στην Μητροπολιτική Περιφέρεια της Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη νέων στην Μητροπολιτική Περιφέρεια της Βαρσοβίας

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, είκοσι νέοι από την Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων της Μητρόπολης Βαρσοβίας επισκέφθηκαν την Μητροπολιτική Περιφέρεια της Βαρσοβίας, το διήμερο 24-26 Μαρτίου.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Τα κορίτσια επισκέφθηκαν το γυναικείο μοναστήρι Αγίας Αικατερίνης στο Zaleszany, σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Πολωνία, και τα αγόρια το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Σολούνσκι στο Saki.

Μετά το γεύμα που τους παρατέθηκε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των μοναστηριών.

Το Σάββατο οι νέοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, έκαναν πρωινό και, στη συνέχεια βοήθησαν σε κάποιες εργασίες που τους ανατέθηκαν στα μοναστήρια.

Στην Ιερά Μονή στο Saki, ο π. Jerzy Tofiluk μίλησε στους νέους για τον μοναχισμό στον Ορθόδοξο κόσμο, τον βίο και τις αρετές του Οσίου Ιωάννη της Κλίμακος και το βιβλίο του “Κλίμαξ”.

Ο ομιλητής τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το βιβλίο απευθύνεται σε μοναχούς και στην ανάπτυξη πνευματικών αρετών με αυστηρή μοναστική πειθαρχία, περιέχει πολλές πολύτιμες διδασκαλίες για όλους τους Χριστιανούς.

Μετά την ομιλία, οι νέοι συμμετείχαν στην ολονύκτια αγρυπνία  στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Saki, κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες εξομολογήθηκαν.

Στο μοναστήρι στο Zaleszany, η ηγουμένη Katarzyna μίλησε για όσα αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, τόνισε τη σημασία της καθημερινής προσευχής, της συμμετοχής στις ιερές Ακολουθίες, και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μία ζωή σύμφωνη με τις εντολές του Κυρίου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες orthodox.pl (Αλεξάντρα Ρογκόζ, αρχείο BMP DW-B)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων