11/01/2020 11/01/2020 Την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα σχεδιάζουν στην Εκκλησία της Πολωνίας για ενδέκατη συνεχή χρονιά Μια εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, έχει ξεκινήσει η Εκκλησία της Πολωνίας τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της τα τελευταία χρόνια...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 17:24

Ετοιμάζονται να δεχθούν και φέτος το Άγιο Φως στην Πολωνία

Διαδώστε:
Ετοιμάζονται να δεχθούν και φέτος το Άγιο Φως στην Πολωνία

Την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα σχεδιάζουν στην Εκκλησία της Πολωνίας για ενδέκατη συνεχή χρονιά

Μια εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, έχει ξεκινήσει η Εκκλησία της Πολωνίας τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της τα τελευταία χρόνια το Άγιο Φως φτάνει στην Πολωνία και μεταδίδεται στους πιστούς, όπως συμβαίνει σε αρκετά σημεία του κόσμου. Το οικονομικό κόστος όμως για την μεταφορά αυτή είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα η Εκκλησία να μην μπορεί να το καλύψει. Για το λόγο αυτό ζητά τη συνδρομή των πιστών, έτσι ώστε να καλύψει αυτό το οικονομικό κενό.

“Από το 2009, εκπρόσωποι της Εκκλησίας μας είναι παρόντες το Μεγάλο Σάββατο στη Βασιλική του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα για την  τελετή της αφής του Αγίου Φωτός. Κατά τη μεταφορά του στη Βαρσοβία, το Άγιο Φως διανέμεται σε ορθόδοξες ενορίες σε όλη την Πολωνία. Αυτό αποτελεί ένα προνόμιο και μια ειδική ευλογία, που αγιάζει κάθε άνθρωπο και το περιβάλλον του. Ας βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να απολαύσουμε την παρουσία μιας τέτοιας μεγάλης ευλογίας πάλι φέτος. Το κόστος που συνδέεται με την έλευση του Αγίου Φωτός στην Πολωνία είναι υψηλό. Γι’ αυτό ζητούμε τη δική σας συνδρομή έτσι ώστε και φέτος να έρθει αυτή η ευλογία στους ναούς μας και στα σπίτια μας”, τονίζει, η σχετική ανακοίνωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων