24/04/2022 24/04/2022 Για δέκατη τρίτη φορά στην ιστορία της εν Πολωνίας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας έφθασε το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ, το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στη μεταφορά του Αγίου Φωτός συνέβαλαν οι κρατικές και τοπικές αρχές και κυρίως η Προεδρία της Πολωνίας  και η αυτοδιοίκηση της επαρχίας Ποντλάσκι. Τελικά το Άγιο Φως δόθηκε...
24 Απριλίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 19:36

Για 13η φορά έφθασε το Άγιο Φως στην Πολωνία

Διαδώστε:
Για 13η φορά έφθασε το Άγιο Φως στην Πολωνία

Για δέκατη τρίτη φορά στην ιστορία της εν Πολωνίας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας έφθασε το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ, το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στη μεταφορά του Αγίου Φωτός συνέβαλαν οι κρατικές και τοπικές αρχές και κυρίως η Προεδρία της Πολωνίας  και η αυτοδιοίκηση της επαρχίας Ποντλάσκι.

Τελικά το Άγιο Φως δόθηκε στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα τις απογευματινές ώρες από τον Επίσκοπο Χαινούβκα κ. Πάυλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της φετινής αντιπροσωπείας στην Ιερουσαλήμ.

Κατά την παραμονή του Θεοφιλέστατου στην τελετή Ανάστασης στην Ιερουσαλήμ, ο Επίσκοπος Χαινούβκα κ. Πάυλος, προσευχήθηκε για ειρήνη στην Πολωνία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας υποδεχόμενος το Άγιο Φως εξέφρασε τη χαρά του για τον ερχομό Του στην Πολωνία, κάτι το οποίο αποτελεί ευλογία για την Εκκλησία και τη χώρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων