21/09/2020 21/09/2020 Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου για την κατασκευή της πρώτης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πολωνική πρωτεύουσα εδώ και έναν αιώνα, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή τα εγκαίνια στον νέο Καθεδρικό Ναό στη Βαρσοβία, που είναι αφιερωμένος στην του Θεού Σοφία. Υπενθυμίζεται ότι τον θεμέλιο λίθο έθεσε η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος. Τα...
21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2020 - 12:02

Η Αγία Σοφία στη Βαρσοβία και η Αγία Σοφία στην Πόλη

Διαδώστε:
Η Αγία Σοφία στη Βαρσοβία και η Αγία Σοφία στην Πόλη

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου για την κατασκευή της πρώτης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πολωνική πρωτεύουσα εδώ και έναν αιώνα, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή τα εγκαίνια στον νέο Καθεδρικό Ναό στη Βαρσοβία, που είναι αφιερωμένος στην του Θεού Σοφία. Υπενθυμίζεται ότι τον θεμέλιο λίθο έθεσε η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.  Ο Μακαριώτατος κατά την ομιλία του μίλησε για τον νέο ναό, αλλά και στο πόσο σημαντική είναι η Θεία Λειτουργία για την ζωή των ανθρώπων και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη: “Η Αγία Σοφία στη Βαρσοβία αποτελεί μια μικρογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.  Μάθαμε με πόνο ότι ο ναός μετατράπηκε σε τζαμί.  Με το θέλημα του Θεού, έχουμε ένα αντίγραφο αυτού του υπέροχου μνημείου της Κωνσταντινούπολης εδώ στη Βαρσοβία, στην καρδιά της Ευρώπης” υπογράμμισε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων