20/09/2020 20/09/2020 Μεγάλη ημέρα σήμερα για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, καθώς σηματοδοτεί τα εγκαίνια του μεγάλου Καθεδρικού Ναού αφιερωμένου στην του Θεού Σοφία στη Βαρσοβία. Πρόκειται για τον πρώτο Ορθόδοξο ναό που ανεγείρεται στην πολωνική πρωτεύουσα τα τελευταία 100 χρόνια. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση της εκκλησίας ξεκίνησαν το 2015 και στις 5 Δεκεμβρίου του...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 9:01

Η “άλλη” Αγία Σοφία στη Βαρσοβία

Διαδώστε:
Η “άλλη” Αγία Σοφία στη Βαρσοβία

Μεγάλη ημέρα σήμερα για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, καθώς σηματοδοτεί τα εγκαίνια του μεγάλου Καθεδρικού Ναού αφιερωμένου στην του Θεού Σοφία στη Βαρσοβία. Πρόκειται για τον πρώτο Ορθόδοξο ναό που ανεγείρεται στην πολωνική πρωτεύουσα τα τελευταία 100 χρόνια.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση της εκκλησίας ξεκίνησαν το 2015 και στις 5 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έθεσε τον θεμέλιο λίθο.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας η σημερινή τελετή πραγματοποιείται σε μία εποχή “που ο πιο σημαντικός χριστιανικός ναός, η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε τζαμί, προκαλώντας μεγάλο πόνο στους Χριστιανούς”.
Και προσθέτει: “Ο ναός της Βαρσοβίας είναι αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων