03/01/2023 03/01/2023 Τα συλλυπητήρια της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ εξέφρασε προς τον Αποστολικό Νούνστσιο στη Βαρσοβία, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.  Ο πάπας Βενέδικτος εκοιμήθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 95 ετών. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκο προσκύνημα από χθες στη Βασιλική του...
03 Ιανουαρίου, 2023 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 12:28

Η Εκκλησία της Πολωνίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Πολωνίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Τα συλλυπητήρια της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ εξέφρασε προς τον Αποστολικό Νούνστσιο στη Βαρσοβία, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. 

Ο πάπας Βενέδικτος εκοιμήθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 95 ετών. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκο προσκύνημα από χθες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 5 Ιανουαρίου από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Εκκλησίας της Πολωνίας ο Μακαριώτατος χαρακτηρίζει στην επιστολή τον εκλιπόντα “άνθρωπο με μεγάλη πίστη και πλήρως αφοσιωμένο στην Αλήθεια του Χριστού”.

Διαβάστε επίσης:

Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών για το πάπα Βενέδικτο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων