10/01/2024 10/01/2024 Με το παράσημο, Β’ Τάξεως, της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής παρασημοφόρησε η Εκκλησίας της Πολωνίας τον Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο.  Στον Καθεδρικό Ναό του χιονισμένου Νόβι Σάντ τελέστηκε χθες ιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου (με το παλαιό εορτολόγιο), κατά το οποίο παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ (Εκκλησία...
10 Ιανουαρίου, 2024 - 9:44

Η Εκκλησία της Πολωνίας παρασημοφόρησε τον Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Πολωνίας παρασημοφόρησε τον Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο

Με το παράσημο, Β’ Τάξεως, της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής παρασημοφόρησε η Εκκλησίας της Πολωνίας τον Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο. 

Στον Καθεδρικό Ναό του χιονισμένου Νόβι Σάντ τελέστηκε χθες ιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου (με το παλαιό εορτολόγιο), κατά το οποίο παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ (Εκκλησία της Πολωνίας) και ο Επίσκοπος κ. Ειρηναίος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Πολωνίας επέδωσε στον Πανιερώτατο το παράσημο Β’ Τάξεως της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Επίσκοπος Μπάτσκας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Άβελ και μέσω αυτού τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα για την τιμητική πράξη προς το πρόσωπό του και εξέφρασε την πρόθεσή του όπως επισκεφθεί την Πολωνία.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την υποδοχή και ευχήθηκε σε όλους για την εορταστική περίοδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων