05/12/2022 05/12/2022 Η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε σήμερα (με το παλαιό ημερολόγιο) με ιδιαίτερα επίσημο τρόπο στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Βαρσοβίας, παρουσία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, Καθηγητών και φοιτητών της Σχολής. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ολονύχτια Αγρυπνία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαϊνούβκα κ. Παύλο. Τη Θεία...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 17:20

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Βαρσοβίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Βαρσοβίας (ΦΩΤΟ)

Η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε σήμερα (με το παλαιό ημερολόγιο) με ιδιαίτερα επίσημο τρόπο στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Βαρσοβίας, παρουσία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, Καθηγητών και φοιτητών της Σχολής.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ολονύχτια Αγρυπνία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαϊνούβκα κ. Παύλο. Τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής, τέλεσε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο κήρυξε ο απόφοιτος του 3ου έτους, Piotr Świderski, ο οποίος αναφέρθηκε στη σωτηριολογική και μυστηριακή διάσταση της εορτής: “Ο καθένας μας είναι ευπρόσδεκτος στην Θεία Ευχαριστία. Μπορούμε όμως να αγαπήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα δώρα του Θεού όπως έπραξε η Θεοτόκος; Η Παναγία δεν δίστασε ούτε στιγμή, ακόμη και μπροστά στη γελοιοποίηση ή στο θάνατο του Γιου της. Ενδυναμωμένοι από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μπορούμε, ακολουθώντας το παράδειγμά Της, να ακολουθήσουμε το μονοπάτι αυτής της ακλόνητης αγάπης για τον Θεό”.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας εκφώνησε λόγο, κατά τη διάρκεια του οποίου τόνισε την ιδιαίτερη συμμετοχή της Θεοτόκου στο έργο της Σωτηρίας: “Η σημερινή εορτή μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη αλήθεια της πίστεως. Αποτελεί την εκπλήρωση του θελήματος του Θεού και των πολυάριθμων προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Θεός προετοίμασε την ανθρωπότητα να δεχθεί τον Υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό. Η Παναγία εισήλθε στον Ναό του Σολομώντα για να προετοιμαστεί για το έργο της Σωτηρίας του ανθρώπου”.

Απευθυνόμενος σε φοιτητές και νεοχειροτονημένους Λέκτορες, ο Μακαριώτατος κατέληξε: “Μένοντας σε αυτόν τον ναό, προετοιμάζεστε να υπηρετήσετε τον Θεό. Η θεολογία είναι το άθροισμα των εμπειριών πνευματικά ώριμων ανθρώπων“.

Στο τέλος έγινε Δοξολογία, και ανταλλαγή ευχών μεταξύ του Μητροπολίτη Βαρσοβίας, του Πρύτανη της Σχολής Καθηγητή Jerzy Tofiluk, άλλων Καθηγητών, εργαζομένων και φοιτητών.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων