20/12/2022 20/12/2022 Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, τιμήθηκε πανηγυρικά στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Χαϊνούβκα της Πολωνίας. Χθες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής με το παλαιό εορτολόγιο, ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος. Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής, ο π. Eliasz Suproniuk αναφέρθηκε στον βίο...
20 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:00

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Πολωνία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Πολωνία

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, τιμήθηκε πανηγυρικά στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Χαϊνούβκα της Πολωνίας. Χθες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής με το παλαιό εορτολόγιο, ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος.

Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής, ο π. Eliasz Suproniuk αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας τις τρεις χριστιανικές αρετές που παρατίθενται στο τροπάριο του Αγίου. Αυτές οι αρετές είναι η πίστη, η πραότητα και η εγκράτεια.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία υμνεί τον Άγιο Νικόλαο και τον αποκαλεί δάσκαλο εγκράτειας. Αυτή η αρετή εκδηλώνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς, δεν δείχνουμε εγκράτεια πάντα, ειδικά στον αγώνα μας ενάντια στην αμαρτία και τα πάθη», είπε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος μίλησε ο Επίσκοπος κ. Παύλος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους συγκεντρωμένους. Ο ίδιος υπενθύμισε στους πιστούς ότι ο πρώτος ναός στην περιοχή Χαϊνούβκα ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, γι’ αυτό και οι κάτοικοι τον τιμούν με μεγάλο σεβασμό και ιεροπρέπεια.

Αναφερόμενος στον βίο του Αγίου, ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι θα πρέπει να επικαλούμαστε τη βοήθεια του Αγίου και να προσευχόμαστε σε αυτόν, γιατί ο Άγιος Νικόλαος εμφανίζεται ως ο μεγάλος μεσολαβητής μας ενώπιον του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων