12/09/2023 12/09/2023 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα τιμήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ιώβ Ποταγιόφσκι. Πρόκειται για τον προστάτη άγιο της Επισκοπής Βαρσοβίας-Μπιέλσκι, της πρώτης επαρχίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία με την τέλεση συλλείτουργου προεξάρχοντος του Προκαθημένου...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 9:58

Η εορτή του Πολιούχου της Επισκοπής Βαρσοβίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Πολιούχου της Επισκοπής Βαρσοβίας (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα τιμήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ιώβ Ποταγιόφσκι. Πρόκειται για τον προστάτη άγιο της Επισκοπής Βαρσοβίας-Μπιέλσκι, της πρώτης επαρχίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία.

Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία με την τέλεση συλλείτουργου προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Πολωνίας.

«Πιστεύουμε ότι χάρη στις προσευχές του Αγίου Ιώβ, που ήταν ο υπερασπιστής της Ορθοδοξίας ενάντια στην εισαγωγή της ένωσης στο έδαφος της Δημοκρατίας της Πολωνίας, ο Θεός θα μας προστατεύσει, ενθαρρύνοντάς μας να μιμηθούμε τον άγιο στη σύγχρονη εποχή», επεσήμανε ο Μακαριώτατος στην ομιλία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ανησυχίες και τις πολυπλοκότητες που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σήμερα.

«Πιστεύουμε ότι με την προσευχή μας σήμερα στην πρωτεύουσα της πατρίδας μας, καθώς και σε όλες τις εκκλησίες της επισκοπής, συμβάλουμε στο ελάχιστο στη βελτίωση του κόσμου και στην ειρήνη στον κόσμο, ιδιαίτερα στη γειτονική Ουκρανία. Ειρήνη είναι αυτό που προσφέρει ο αναστημένος Χριστός στον κόσμο», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας ευχήθηκε στους συγκεντρωμένους να έχουν ισχυρή και ακλόνητη πίστη σε ό,τι δίδαξε ο Χριστός.

Φωτογραφίες: orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων