28/09/2023 28/09/2023 Η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε με ολονύχτια Αγρυπνία, και Θεία Λειτουργία από τον Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεώργιο, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία. Το κήρυγμα εκφώνησε ο π.  Andrzej Lewczak, ο οποίος, ανέδειξε τη σημασία του Σταυρού στην σωτηρία. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος έγιναν αναφορές σε...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 10:36

Η εορτή Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Η εορτή Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας

Η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε με ολονύχτια Αγρυπνία, και Θεία Λειτουργία από τον Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεώργιο, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία.

Το κήρυγμα εκφώνησε ο π.  Andrzej Lewczak, ο οποίος, ανέδειξε τη σημασία του Σταυρού στην σωτηρία.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος έγιναν αναφορές σε ιστορικά γεγονότα. Ακόμη όπως είπε ο π.  Andrzej Lewczak πολλοί αυτοαποκαλούνται μαθητές του Χριστού, αν και οι πράξεις τους έρχονται σε αντίθεση με τις εντολές του Θεού. Κάθε αμαρτία και κακό αποτελεί μια νέα πληγή στον Χριστ, όπως επεσήμανε και πρόσθεσε ότι το κακό δεν θα νικήσει ποτέ την Εκκλησία, γιατί από τον Σταυρό πηγάζει η αγάπη του Θεού, Τον οποίο κανείς και τίποτα δεν μπορεί να νικήσει.

Επίσης, τόνισε ότι το φιλεύσπαχνο χέρι του Σωτήρα απλώνεται σε κάθε άνθρωπο, απλώς χρειάζεται ανοιχτή καρδιά και μυαλό.

 

 

Πηγή και φωτογραφίες: orthodox.pl (protodiakon Igor Kutovyi)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων