02/09/2022 02/09/2022 Το χαρμόσυνο μήνυμα της αναγγελίας ανέγερσης ενός νέου Ορθόδοξου ναού δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά το ποίμνιο και η ενορία της Κρακοβίας στην Πολωνία.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Πριν λίγες ημέρες τέθηκε ο θεμέλιος λίθος καθώς και ένας ξύλινος σταυρός στην έκταση που αναμένεται να ανεγερθεί ο νέος ναός. Την είδηση γνωστοποίησε ο Επίσκοπος Λόνζτ-Πόζναν κ. Αθανάσιος...
02 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 12:45

Η Κρακοβία αποκτά νέο δικό της Ορθόδοξο ναό

Διαδώστε:
Η Κρακοβία αποκτά νέο δικό της Ορθόδοξο ναό

Το χαρμόσυνο μήνυμα της αναγγελίας ανέγερσης ενός νέου Ορθόδοξου ναού δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά το ποίμνιο και η ενορία της Κρακοβίας στην Πολωνία. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Πριν λίγες ημέρες τέθηκε ο θεμέλιος λίθος καθώς και ένας ξύλινος σταυρός στην έκταση που αναμένεται να ανεγερθεί ο νέος ναός. Την είδηση γνωστοποίησε ο Επίσκοπος Λόνζτ-Πόζναν κ. Αθανάσιος κατά την ημέρα της πανηγύρεως της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Οι προσπάθειες που είχαν καταβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια για την απόκτηση ενός Ορθόδοξου ενοριακού ναού που θα εξυπηρετούσε τις λατρευτικές ανάγκες στην περιοχή της Κρακοβίας ευοδώθηκαν, με τον κυβερνήτη της περιοχής, Jacek Majchrowski, να χαρακτηρίζει ως δίκαιη της εξέλιξη αυτή. “Η απόφαση για την ανέγερση ορθόδοξου ναού ήταν σύμφωνη με την παράδοση της Κρακοβίας. Μια πόλη πάντα ανοιχτή, ανεκτική. Πραγματικά η πόλη χρειάζεται μια νέα ορθόδοξη εκκλησία. Αυτό αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου στις εορταστικές συνάξεις”, τόνισε.

Στην αντιφώνησή του ο Επίσκοπος κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κυβερνήτη για τη μεγάλη του καλοσύνη και μετέφερε λόγια ευγνωμοσύνης προς τις αρχές της πόλης εκ μέρους του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο κ. Majchrowski παρασημοφορήθηκε εκ μέρους του Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας με το παράσημο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Φωτογραφίες: orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων