29/04/2024 29/04/2024 Την Ανάσταση του Λαζάρου και την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, λίγο πριν το Πάθος, εόρτασαν το διήμερο 27-28 Απριλίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας.  Την παραμονή της εορτής τελέστηκε κατανυκτική αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία, στην οποία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Την...
29 Απριλίου, 2024 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 13:23

Κυριακή των Βαΐων στη Βαρσοβία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κυριακή των Βαΐων στη Βαρσοβία (ΦΩΤΟ)

Την Ανάσταση του Λαζάρου και την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, λίγο πριν το Πάθος, εόρτασαν το διήμερο 27-28 Απριλίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας. 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε κατανυκτική αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία, στην οποία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Την Κυριακή των Βαϊων ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό παρουσία πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ανδρέας Lewczak, ο οποίος προέτρεψε αυτή την εβδομάδα να πλησιάσουμε τον Χριστό και όχι με αυτούς που Τον υποδέχτηκαν και τον ύμνησαν και, κατά συνέπεια, στη συνέχεια των σταύρωσαν.

Κατόπιν ευλογήθηκαν τα βάϊα από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ.κ. Σάββα.

Φωτογραφίες: Πρωτοδιάκονος Igor Kutovyi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων