07/03/2019 07/03/2019 Το μήνυμά του για την Τεσσαρακοστή, το Πάσχα αλλά και το νόημα της νηστείας έστειλε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας. Ο Μητρ. Βαρσοβίας καλέι τους πιστούς να ανοίξουν την καρδιά τους στον Κύριο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σαρακοστή. Και συνεχίζει λέγοντας: Οι μέρες αυτές είναι...
07 Μαρτίου, 2019 - 8:10

Μητρ. Σάββας: Η μετάνοια ενώνει την Γη με τον Ουρανό

Διαδώστε:
Μητρ. Σάββας: Η μετάνοια ενώνει την Γη με τον Ουρανό

Το μήνυμά του για την Τεσσαρακοστή, το Πάσχα αλλά και το νόημα της νηστείας έστειλε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.
Ο Μητρ. Βαρσοβίας καλέι τους πιστούς να ανοίξουν την καρδιά τους στον Κύριο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σαρακοστή.
Και συνεχίζει λέγοντας:
Οι μέρες αυτές είναι μία περίοδος πνευματικής άνοιξης, πνευματικής αναγέννησης, έντονης προσευχής και πνευματικής ανάτασης.
Η νηστεία είναι έργο του Θεού. Είναι μια εικόνα της ζωής και των αρετών.
Ο Ιησούς Χριστός νήστευε, νήστευαν και οι Απόστολοι και οι πρόφήτες. Η Παναγία νήστευε και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας, άνδρες και γυναίκες. Κάθε πιστός πρέπει να νηστεύει. Η νηστεία καθαρίζει και θεραπεύει. Είναι μια προσπάθεια να αποφύγουμε τροφές, αλλά και περιττές λέξεις και επιθυμίες.
Ο σύγχρονος κόσμος δεν εκτιμά τη νηστεία και δεν το καταλαβαίνει. Οι άνθρωποι αναζητούν άλλους τρόπους για να βρουν την εσωτερική ειρήνη. Ο άνθρωπος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα ζωής του έξω από τον Θεό, ξεχνώντας ότι ο Χριστός είναι η πηγή όλου του καλού.
Ο Ορθόδοξος πρέπει πάντα να προσπαθεί να καταλάβει ότι η μετάνοια έχει δοθεί από τη φύση. Συνδυάζει τη γη με τον ουρανό και είναι η σκάλα της ανόδου του ανθρώπου στους ουρανούς, καθαρίζει και εξομαλύνει όλη την αμαρτία.
Την αυγή της Σαρακοστής, η Ιερά Εκκλησία μας καλεί να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον για τις αμαρτίες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων