25/11/2020 25/11/2020 Συλλυπητήριο γράμμα προς το Πατριαρχείο Σερβίας για την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου έστειλε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.  Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας τονίζει στο μήνυμά του πως ο μακαριστός κυρός Ειρηναίος συνέχισε επάξια το έργο των προκατόχων του και υπήρξε ένας Προκαθήμενος της πίστης και της...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 16:30

Μητρ. Βαρσοβίας: “Ο Ειρηναίος υπήρξε Προκαθήμενος της ενότητας”

Διαδώστε:
Μητρ. Βαρσοβίας: “Ο Ειρηναίος υπήρξε Προκαθήμενος της ενότητας”

Συλλυπητήριο γράμμα προς το Πατριαρχείο Σερβίας για την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου έστειλε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. 

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας τονίζει στο μήνυμά του πως ο μακαριστός κυρός Ειρηναίος συνέχισε επάξια το έργο των προκατόχων του και υπήρξε ένας Προκαθήμενος της πίστης και της ενότητας, τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ορθοδοξία.

“Θα μας λείψει ειδικά σήμερα που η Ορθοδοξία αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα”, αναφέρει μεταξύ άλλων και καταλήγει “Εκ μέρους της Πολωνικής Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τους Ιεράρχες, τους κληρικούς και το λαό του Πατριαρχείου Σερβίας. Είμαστε ενωμένοι με τον πόνο της Σερβικής Εκκλησίας και προσευχόμαστε ώστε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να μεταφέρει την ψυχή του Πατριάρχη Ειρηναίου στο Βασίλειο του, όπου όλοι οι δίκαιοι είναι ευλογημένοι”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων