23/11/2023 23/11/2023 Πανηγυρικά τιμήθηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών -σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο- στο παρεκκλήσιο της Μητρόπολης Βαρσοβίας το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Στις ιερές ακολουθίες παρέστη ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.  Στην σύντομη ομιλία του κατά την ακολουθία του Εσπερινού ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας μίλησε για τη...
23 Νοεμβρίου, 2023 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 9:33

Μητροπολίτης Βαρσοβίας: Ο καθένας μας έχει τον φύλακα άγγελό του

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βαρσοβίας: Ο καθένας μας έχει τον φύλακα άγγελό του

Πανηγυρικά τιμήθηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών -σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο- στο παρεκκλήσιο της Μητρόπολης Βαρσοβίας το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Στις ιερές ακολουθίες παρέστη ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. 

Στην σύντομη ομιλία του κατά την ακολουθία του Εσπερινού ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας μίλησε για τη σημασία που έχουν οι άγγελοι στη ζωή του πιστού. “Ο καθένας μας έχει τον προσωπικό φύλακά άγγελό του”, είπε και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η προετοιμασία για την εορτή των Χριστουγέννων ξεκινά για την Εκκλησία της Πολωνία από αυτό το μικρό ιερό παρεκκλήσιο.

“Τα αμέτρητα αγγελικά τάγματα δημιουργήθηκαν για να δοξάζουν τον Θεό”, είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε ότι “δημιουργήθηκαν όμως και για να προστατεύουν τα δημιουργήματα του Θεού και να εναντιώνονται στις δυνάμεις του κακού”. 

Ανήμερα τις εορτής, 8/21 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας και πλήθος πιστών συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας αναφέρθηκε στην αρμονική σχέση των αγγέλων με τους ανθρώπους υπογραμμίζοντας: ” όσο μεγαλύτερη είναι η αρμονία μεταξύ ενός ανθρώπου και του αγγέλου του, άρα και με την Εκκλησία, τόσο το καλύτερο για εμάς. Η διατάραξη αυτής της ισορροπίας έχει δυσάρεστες συνέπειες”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων