18/04/2021 18/04/2021 Κάλεσμα προς τους Ορθοδόξους Πολωνούς να δηλώσουν χωρίς δισταγμούς το θρήσκευμα τους στην απογραφή πληθυσμού που διενεργείται αυτή την περίοδο στην χώρα, απευθύνει με μήνυμα του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “να είμαστε θαρραλέοι, να μην φοβόμαστε και να δείξουμε την πίστη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία”.   Αναλυτικά, το...
18 Απριλίου, 2021 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2021 - 14:53

“Να δείξουμε την πίστη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Να δείξουμε την πίστη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία”

Κάλεσμα προς τους Ορθοδόξους Πολωνούς να δηλώσουν χωρίς δισταγμούς το θρήσκευμα τους στην απογραφή πληθυσμού που διενεργείται αυτή την περίοδο στην χώρα, απευθύνει με μήνυμα του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “να είμαστε θαρραλέοι, να μην φοβόμαστε και να δείξουμε την πίστη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία”.

 

Αναλυτικά, το μήνυμα του Μακαριωτάτου αναφέρει:

“Την 1η Απριλίου ξεκίνησε η Εθνική Απογραφή Πληθυσμού και Στέγασης 2021.

Ο καθένας από εμάς, ως Πολωνός πολίτης, αντιμετωπίζει την απόφαση να δώσει πληροφορίες σχετικά με την πνευματική μας ζωή, δηλαδή το θρήσκευμα μας και ότι ανήκουμε στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Πολωνίας.

Ως εκ τούτου, είμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα του σαφούς προσδιορισμού του θρησκεύματος μας και της συμπλήρωσης του καταλλήλου πεδίου στο ερωτηματολόγιο απογραφής.

Γνωρίζω ότι ορισμένοι από εμάς μπορεί να είναι διστακτικοί για αυτό το ζήτημα δεδομένων των δύσκολων στιγμών του παρελθόντος.

Ως Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας, απευθύνω κάλεσμα προς τους κληρικούς και λαϊκούς: ας πιστοποιήσουμε με σαφή και αποφασιστικό τρόπο την προσήλωση μας στην πίστη των Πατέρων και των Μητέρων – την Ορθοδοξία.

Να είμαστε θαρραλέοι, να μην φοβόμαστε και να δείξουμε την πίστη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Είθε ο Παντοδύναμος Θεός να μας ευλογεί όλους κατά το σημαντικό αυτό καθήκον.”

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων