08/04/2022 08/04/2022 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα τιμήθηκε με την τέλεση πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.  Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος πιστών που -όπως κάθε χρόνο- προσήλθαν στον ναό για...
08 Απριλίου, 2022 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2022 - 13:18

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Βαρσοβία

Διαδώστε:
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Βαρσοβία

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα τιμήθηκε με την τέλεση πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού. 

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος πιστών που -όπως κάθε χρόνο- προσήλθαν στον ναό για να θυμηθούν και να ξαναζήσουν το γεγονός που περιγράφει το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο.

Κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου κ.κ. Σάββα τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Κούλικ ο οποίος τόνισε ότι ο χαρμόσυνος αυτός εορτασμός φέτος πραγματοποιείται στη σκιά μιας δύσκολης κατάστασης που έχει επιφέρει η πολεμική σύγκρουση στη γειτονική Ουκρανία.

Ακολούθως ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή και στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι ο Ευαγγελισμός είναι η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. “Ο Ευαγγελισμός είναι η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. Ένας Θεός που αναλαμβάνει την αμαρτωλή ανθρώπινη φύση για να σώσει την ανθρωπότητα”.

Κλείνοντας, ο π. Γεώργιος ζήτησε από τους πιστούς ότι “σε μια εποχή που βιώνουμε πολλές ανθρώπινες τραγωδίες και συμφορές, να μην ξεχνούν ότι όλα τα δεινά τελειώνουν, γιατί ο Σωτήρας έρχεται στη γη για να νικήσει την αιτία όλων των συμφορών. Όπου είναι ο Χριστός, δεν υπάρχει φτώχεια, εκεί θριαμβεύει η χαρά. Ας φέρουμε τον σταυρό μας στο Πάσχα και η χαρά του Πάσχα θα θριαμβεύσει στις καρδιές και τις οικογένειές μας”.

Φωτογραφίες: Igor Kutovyi, Rafał Dmitruk

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων