07/06/2023 07/06/2023 Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας επισκέφθηκε χθες την Ιερά Σταυροπηγαιακή Μονή του Αγίου Ονουφρίου του Μεγάλου Ασκητή της Αιγύπτου στην περιοχή Jabłeczna (Γιαμπότσνεϊ) της Ανατολικής Πολωνίας. Ο Μακαριώτατος προσκύνησε τα ιερά της Μονής που φυλάσσονται στο Καθολικό: Την την εικόνα του Αγίου Ονουφρίου του Μεγάλου και της Υπεραγίας Θεοτόκου. Κατά την επίσκεψή...
07 Ιουνίου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 13:23

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας έκανε αυτοψία στις εργασίες ανακαίνισης Ιεράς Μονής στην Ανατολική Πολωνία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας έκανε αυτοψία στις εργασίες ανακαίνισης Ιεράς Μονής στην Ανατολική Πολωνία

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας επισκέφθηκε χθες την Ιερά Σταυροπηγαιακή Μονή του Αγίου Ονουφρίου του Μεγάλου Ασκητή της Αιγύπτου στην περιοχή Jabłeczna (Γιαμπότσνεϊ) της Ανατολικής Πολωνίας.

Ο Μακαριώτατος προσκύνησε τα ιερά της Μονής που φυλάσσονται στο Καθολικό: Την την εικόνα του Αγίου Ονουφρίου του Μεγάλου και της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κατά την επίσκεψή του, ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση των εργασιών ανακαίνισης και την κατάσταση της μονής.

Μετά από το δείπνο που παρατέθηκε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μακαριωτάτου με τους αδελφούς της μονής, στην οποία ο Μητροπολιτης Βαρσοβίας τους ενέπνευσε να συνεχίσουν την ακλόνητη προσπάθεια για το καλό της Ιεράς Εκκλησίας.

Επί του παρόντος πραγματοποιούνται πολυάριθμες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο μοναστήρι. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες μόνωσης και προστασίας του κωδωνοστασίου και της περίφραξης.

Διαβάστε ακόμη: Μητροπολίτης Βαρσοβίας: Χρέος μας να εκτιμούμε τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθόδοξης πίστης μας

Πηγή: orthodox.pl (κείμενο και φωτογραφίες: π. Andrzej Dawidziuk)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων