14/11/2022 14/11/2022 Συγχαρητήριο μήνυμα εξέδωσε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Αναφερόμενος στο έργο και τον βίο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας είπε: “Η συμβολή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου στην έρευνα, τη σύγχρονη χριστιανική μαρτυρία, τον διαθρησκειακό διάλογο και το ειρηνευτικό...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 10:50

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Συγχαρητήριο μήνυμα εξέδωσε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Αναφερόμενος στο έργο και τον βίο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας είπε: “Η συμβολή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου στην έρευνα, τη σύγχρονη χριστιανική μαρτυρία, τον διαθρησκειακό διάλογο και το ειρηνευτικό έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο”.

Σημειώνεται ότι, στις 6 Οκτωβρίου 2022, απονεμήθηκε στον Μακαριώτατο κ.κ. Αναστάσιο ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας.

“Ως επικεφαλής της εν Αλβανίας Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος ασχολήθηκε με την ανοικοδόμηση ναών, ανέπτυξε πρωτοποριακά προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας, της κοινωνικής βοήθειας, της αγροτικής ανάπτυξης, του πολιτισμού και της οικολογίας. Ίδρυσε την κλινική «Ευαγγελισμός» με πολλές ειδικότητες και παραρτήματα σε άλλες πόλεις.

Ήταν επίσης ο εμπνευστής της ανέγερσης γενικού και επαγγελματικού Λυκείου, Δημοτικών και Δευτεροβάθμιων σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Τα έτη 2013-2019 ξεκίνησε η κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών σταθμών με πρωτοβουλία του.

Ο Σεβασμιώτατος είναι συγγραφέας 24 βιβλίων και πάνω από 200 μελετών και άρθρων για θεολογικά και θρησκευτικά θέματα. Τα βιβλία και τα κείμενά του έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες. Εκτός από τα νέα και τα αρχαία ελληνικά, γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και γνωρίζει Λατινικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, και Αλβανικά”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Φωτογραφίες αρχείου ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ευγνωμονώ τον Θεό για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων