10/05/2023 10/05/2023 Εγκαινιάστηκε το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Χαϊνούβκα. Στην εκδήλωση προήδρευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος ο οποίος ανέγνωσε την επιστολή του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε στις 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί...
10 Μαΐου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 14:50

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας για την εκκλησιαστική μουσική

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας για την εκκλησιαστική μουσική

Εγκαινιάστηκε το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Χαϊνούβκα. Στην εκδήλωση προήδρευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος ο οποίος ανέγνωσε την επιστολή του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε στις 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 13 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός εκκλησιαστικής μουσικής και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τέλος της διοργάνωσης.

Ο Μακαριώτατος στην επιστολή του ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες, τους καλεσμένους και τους πιστούς, και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα λόγια του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου: «Αυτός που ψάλλει είναι γεμάτος με Άγιο Πνεύμα».

«Το τραγούδι εξαλείφει την ανησυχία της ψυχής, ξεριζώνει την κατάθλιψη, απομακρύνει το άγχος, ανακουφίζει από τον πόνο, θεραπεύει από τις περιττές ανησυχίες, ενθαρρύνει τους αμαρτωλούς στο να αλλάξουν τη ζωή τους, καλλιεργεί την ευσέβεια, εισάγει την τάξη στην πολιτεία, δίνει δύναμη στα μοναστήρια, διδάσκει την πραότητα, ενισχύει την αγάπη προς τον πλησίον…», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Το φεστιβάλ τελείται με την ευλογία του Μακαριωτάτου κ.κ. Σάββα και υπό την τιμητική αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα.

Ο Δήμαρχος της Χαϊνούβκα  Andrzej Skiepko, στην ομιλία του έκανε αναφορά στην ρωσο-ουκρανική κρίση: «Το φετινό φεστιβάλ, όμορφο εκκλησιαστικό τραγούδι, που είναι στην πραγματικότητα μια προσευχή στον Θεό, είθε να είναι ένα μήνυμα τερματισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία το συντομότερο». Ευχήθηκε σε όλους ειρήνη και ηρεμία.

Το διεθνές φεστιβάλ διοργανώνεται με τη βοήθεια του Δημαρχείου Χαϊνούβκα, του Περιφερειακού Γραφείου Χαϊνούβκα, του Γραφείου της Κοινότητας Χαϊνούβκα, με τη βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς και χορηγών.

Την εναρκτήρια συναυλία έκανε η Χορωδία «Accolada» από τη Ρίγα.

Διαβάστε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΕΔΩ

Με πληροφορίες και φωτογραφίες orthodox.pl (Emilia Korolczuk, Tomasz Grześ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων