03/12/2023 03/12/2023 Με την ευκαιρία της διεξαγωγής της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων στο Σζκζετσίν, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ανέφερε τους λόγους για τους οποίος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτήν, ενώ τόνισε ότι η Αδελφότητα συμβάλλει με δυναμικό τρόπο στο καλό της Εκκλησίας. «Ήθελα πολύ να είμαι μαζί σας. Δυστυχώς οι...
03 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2023 - 12:37

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας προς την Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας προς την Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων στο Σζκζετσίν, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ανέφερε τους λόγους για τους οποίος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτήν, ενώ τόνισε ότι η Αδελφότητα συμβάλλει με δυναμικό τρόπο στο καλό της Εκκλησίας.

«Ήθελα πολύ να είμαι μαζί σας. Δυστυχώς οι σωματικές μου δυνάμεις δεν μου το επιτρέπουν. Θερμούς χαιρετισμούς μεταφέρω. Θα προσεύχομαι μαζί σας. Οι αρχιεπίσκοποι και οι επίσκοποί μας θα σας συνοδεύσουν», όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Μακαριώτατος.

«Αγαπητοί νέοι! Η Εκκλησία μας και εγώ, χαιρόμαστε για τα επιτεύγματα της τεσσαρακοστής δράσης της Αδελφότητας. Αυτό που ήταν η βάση του έργου της Αδελφότητας – η πίστη στην Ορθοδοξία – τώρα αποδίδει καρπούς», επεσήμανε.

«Η δραστηριότητα της Αδελφότητας στην Εκκλησία είναι το καμάρι μας και μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον. Αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Είστε μια Αδελφότητα που έχει ενεργό ρόλο ζωή της Εκκλησίας».

«Αλλάξτε τον κόσμο με προσευχή, καλές πράξεις, αγάπη και αλήθεια. Να είστε απόστολοι του Χριστού και της Εκκλησίας Του», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα, η Μητέρα σας, η Ορθόδοξη Εκκλησία, το αναμένει αυτό από την Αδελφότητα Νέων». 

Καθώς το 2024 η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας θα συμπληρώσει 100 χρόνια από τότε που έλαβε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μακαριώτατος είπε: «Θα εορτάσουμε αυτό το γεγονός όλο το χρόνο. Θα πραγματοποιηθούν κεντρικοί, επισκοπικοί και ενοριακοί εορτασμοί. Θα συμμετάσχετε σε αυτό ως Ορθόδοξη Αδελφότητα. Να είστε ευγνώμονες στους Προγόνους μας για όσα μας μετέδωσαν – την Ορθοδοξία. Ας την μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές. Ας είναι η πίστη μας ακόμα πιο πλούσια και πιο όμορφη. Ο Θεός να είναι μαζί σας!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων