08/05/2024 08/05/2024 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα εορτάστηκε η μνήμη του προστάτη του πολωνικού στρατού, Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου  του Τροπαιοφόρου.  Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 6 Μαϊου, ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησε στο παρεκκλήσιο των Ενόπλων Δυνάμεων του πολωνικού στρατού στη Βαρσοβία, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο ιερομάρτυρα Βασίλειο, με...
08 Μαΐου, 2024 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2024 - 14:00

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας στον εορτασμό του προστάτη του πολωνικού στρατού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας στον εορτασμό του προστάτη του πολωνικού στρατού

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα εορτάστηκε η μνήμη του προστάτη του πολωνικού στρατού, Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου  του Τροπαιοφόρου. 

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 6 Μαϊου, ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησε στο παρεκκλήσιο των Ενόπλων Δυνάμεων του πολωνικού στρατού στη Βαρσοβία, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο ιερομάρτυρα Βασίλειο, με τον Αρχιεπίσκοπο Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεώργιο, ο οποίος έχει και την ποιμαντική μέριμνα για το στράτευμα.

Μιλώντας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους πιστούς που προσήλθαν να εορτάσουν τον Άγιο Γεώργιο, ο Μακαριώτατο κ.κ. Σάββας αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου.

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον στρατό και ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να ενισχύει όλους στα καθήκοντα και την αποστολή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων