24/10/2022 24/10/2022 Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας παρέστη σε φιλανθρωπική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας του Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 60 ερμηνευτές. Ερμήνευσαν δύο τοπικές χορωδίες: η νεανική χορωδία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής υπό τη διεύθυνση του πρωτοδιάκονου Rafał Dmitruk και η χορωδία του Καθεδρικού Ναού...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 15:30

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας σε φιλανθρωπική συναυλία για την ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας σε φιλανθρωπική συναυλία για την ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας παρέστη σε φιλανθρωπική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας του Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 60 ερμηνευτές.

Ερμήνευσαν δύο τοπικές χορωδίες: η νεανική χορωδία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής υπό τη διεύθυνση του πρωτοδιάκονου Rafał Dmitruk και η χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής με επικεφαλής τον πρωτοδιάκονο Sergiusz Bowtruczuk.

Κλήρος και πιστοί προσήλθαν από τρεις Ορθόδοξες ενορίες της Βαρσοβίας. Εκτός από τους ενορίτες, φιλοξενήθηκαν κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Η συναυλία ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς στη διάρκεια μιάμισης ώρας, το κοινό άκουσε δεκαπέντε διαφορετικά κομμάτια.

Οι συγκεντρωμένοι μπορούσαν να κάνουν εθελοντική δωρεά για την ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού.

    

Χειροτονία Διακόνου

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος χειροτόνησε σε Διάκονο τον απόφοιτο της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας στη Βαρσοβία, Dawid Martyniuk.

Ο Διάκονος Dawid Martyniuk γεννήθηκε το 1984 στην Hajnówka (Ανατολική Πολωνία).  Το 2006 εισήλθε στη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας, από την οποία αποφοίτησε το 2011, λαμβάνοντας μεταπτυχιακό στην Ορθόδοξη θεολογία.

 

Με πληροφορίες από orthodox.pl (π. Doroteusz Sawicki)

Φωτογραφία: διάκονος Ihor Kutovyi, Łukasz Troc

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων