03/02/2023 03/02/2023 Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας συμμετείχε στο 16ο Πανπολωνικό Συνέδριο μεθοδολογικών επιθεωρητών και συμβούλων για τη Διδασκαλία της Ορθόδοξης Θρησκείας. Το συνέδριο έλαβε χώρα χθες στο Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Βαρσοβία. Στόχος ήταν να καθοριστούν τα τρέχοντα καθήκοντα άσκησης και οργάνωσης της παιδαγωγικής εποπτείας και της μεθοδολογικής συμβουλής, λαμβάνοντας...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 16:34

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας σε συνέδριο για τον τρόπο διδασκαλίας της Ορθόδοξης Θρησκείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας σε συνέδριο για τον τρόπο διδασκαλίας της Ορθόδοξης Θρησκείας

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας συμμετείχε στο 16ο Πανπολωνικό Συνέδριο μεθοδολογικών επιθεωρητών και συμβούλων για τη Διδασκαλία της Ορθόδοξης Θρησκείας. Το συνέδριο έλαβε χώρα χθες στο Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Βαρσοβία.

Στόχος ήταν να καθοριστούν τα τρέχοντα καθήκοντα άσκησης και οργάνωσης της παιδαγωγικής εποπτείας και της μεθοδολογικής συμβουλής, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις της σημερινής εποχής, τις συνθήκες του αναμορφωμένου εκπαιδευτικού συστήματος και το τροποποιημένο βασικό πρόγραμμα σπουδών, όπως και τη διδασκαλία της Ορθόδοξης θρησκείας. Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε έγινε προσπάθεια να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της ποιότητας της διδασκαλίας και της ανατροφής των Ορθοδόξων παιδιών και νέων.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την τέλεση της θείας λειτουργίας στο ακαδημαϊκό παρεκκλήσι των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου.

Το επίσημο μέρος του συνεδρίου ξεκίνησε με τη συνάντηση με του Μακαριωτάτου κ.κ. Σάββα και του διευθυντή του Τμήματος Γενικής Παιδείας και Προγράμματος Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών – Artur Górecki.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το εξης θέμα: «Τρέχουσα κατάσταση και περαιτέρω στάδια μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, παραδοχές και οργάνωση της παιδαγωγικής εποπτείας, οργάνωση της κατάρτισης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης της διδασκαλίας της θρησκείας στα σχολεία και στα κατηχητικά στις σημερινές συνθήκες λειτουργίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση της διδασκαλίας της Ορθόδοξης θρησκείας στα σχολεία και τα κατηχητικά κέντρα, καθώς και την ανάγκη προσέγγισης των ορθόδοξων προσφυγικών οικογενειών.

Στο τελευταίο μέρος του συνεδρίου, ακολούθησε η ανταλλαγή εμπειριών των συμμετεχόντων για την οργάνωση της διδασκαλίας της Ορθόδοξης θρησκείας.

Το συνέδριο συντόνισε ο διευθυντής της Ιεράς Μητρόπολης Βαρσοβίας για τη Διδασκαλία της Θρησκείας Δρ Jan Zieniuk.

Σε αυτήν συμμετείχαν 22 επιθεωρητές και μεθοδολογικοί σύμβουλοι από όλες τις Μητροπόλεις.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων