14/01/2023 14/01/2023 Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας παρευρέθηκε στην Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση (με το παλαιό εορτολόγιο) του Προεδρικού ζεύγους με τους Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών που είναι διαπιστευμένοι στη Δημοκρατία της Πολωνίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Είμαι πολύ χαρούμενος που σας φιλοξενώ στην πρώτη πρωτοχρονιάτικη συνάντηση μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών. Χαίρομαι...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2023 - 9:01

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας στην Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας στην Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας παρευρέθηκε στην Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση (με το παλαιό εορτολόγιο) του Προεδρικού ζεύγους με τους Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών που είναι διαπιστευμένοι στη Δημοκρατία της Πολωνίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Είμαι πολύ χαρούμενος που σας φιλοξενώ στην πρώτη πρωτοχρονιάτικη συνάντηση μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών. Χαίρομαι που επιστρέψαμε στην πρακτική των διαπροσωπικών συναντήσεων”, είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα στους συγκεντρωμένους καλεσμένους.

Αναφερόμενος στην ρωσο-ουκρανική κρίση, ο κ. Ντούντα είπε: “Μαζί με εσάς, γίναμε συμμετέχοντες στην ιστορία που πιθανότατα θα καθορίσει τη μορφή της Ευρώπης, της Δύσης και ολόκληρου του πλανήτη για δεκαετίες, και ποιος ξέρει –ίσως και περισσότερο”.

Ακόμη επεσήμανε ότι η Πολωνία πήρε μια στρατηγική απόφαση τον περασμένο χειμώνα: “Αποφασίσαμε να μην είμαστε ουδέτεροι απέναντι σε επιθετικές ενέργειες. (…) Ήμασταν πεπεισμένοι ότι εάν οι απαιτήσεις της Ρωσίας συναντούσαν παραχωρήσεις από τη διεθνή κοινότητα, η Μόσχα θα τρομοκρατούσε ολόκληρο το τμήμα της ηπείρου μας”.

“Επί του παρόντος, σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ενεργειακών και επισιτιστικών κρίσεων”, τόνισε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Πολωνίας υπογράμμισε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη εν μέσω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης: “Ενισχύθηκαν οι ενεργειακές υποδομές της περιοχής, όπως από τον αγωγό φυσικού αερίου Baltic Pipe, οι τερματικοί σταθμοί φυσικού αερίου σε Świnoujście και Klaipeda και στο νησί Krk, καθώς και οι διασυνδέσεις φυσικού αερίου Πολωνίας-Λιθουανίας, Πολωνίας-Σλοβακίας, Πολωνίας-Τσεχίας, κάτι που επιτρέπει την ανεξαρτησία από τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, και που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ενεργειακή ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη μακροπρόθεσμα”.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από www.president.pl

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων