14/09/2022 14/09/2022 Ξεκίνησε το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ “Ημέρες Ορθόδοξης Μουσικής της κομητείας Hajnowskie (Χαϊνούβκα)”, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η εν Πολωνία Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι “Ημέρες Ορθόδοξης Μουσικής” πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι    Ο δήμαρχος της Χαϊνούβκα, Jerzy Sirak, άνοιξε...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 11:34

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Μουσικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Μουσικής

Ξεκίνησε το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ “Ημέρες Ορθόδοξης Μουσικής της κομητείας Hajnowskie (Χαϊνούβκα)”, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η εν Πολωνία Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι “Ημέρες Ορθόδοξης Μουσικής” πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

 

Ο δήμαρχος της Χαϊνούβκα, Jerzy Sirak, άνοιξε με ομιλία του το φεστιβάλ, ενώ προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδος της Χαϊνούβκα, από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία του εκκλησιαστικού τραγουδιού για τον πιστό και την ψυχή του: “Το εκκλησιαστικό τραγούδι ενισχύει τη δύναμη της προσευχής, και ερχόμενη πιο κοντά στον Θεό  «… ας τραγουδήσουμε ευχαριστήρια τραγούδια όλη αυτή την εβδομάδα. Ας είναι αυτό το τραγούδι η προσευχή της ψυχής μας…»”.

 

Πηγή: orthodox.pl, festiwal.cerkiew.pl (Emilia Korolczuk)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων