15/06/2022 15/06/2022 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στο Podwale της Βαρσοβίας. Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος τόνισε μεταξύ άλλων, τη θεμελιώδη σημασία της Τριαδικότητος του Θεού για την Ορθόδδοη θεολογία. “Χωρίς να δηλώνει κανείς πίστη στον Τριαδικό Θεό, δεν μπορεί να είναι...
15 Ιουνίου, 2022 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 13:26

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας στο μέρος όπου τα ίχνη της Ορθοδοξίας δεν έσβησαν

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας στο μέρος όπου τα ίχνη της Ορθοδοξίας δεν έσβησαν

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στο Podwale της Βαρσοβίας.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος τόνισε μεταξύ άλλων, τη θεμελιώδη σημασία της Τριαδικότητος του Θεού για την Ορθόδδοη θεολογία. “Χωρίς να δηλώνει κανείς πίστη στον Τριαδικό Θεό, δεν μπορεί να είναι χριστιανός ή μέλος της Εκκλησίας του Χριστού”, επεσήμανε.

“Την ημέρα της Πεντηκοστής, το Άγιο Πνεύμα κατέρχεται στην Εκκλησία και στον άνθρωπο για να τον κάνει να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να κάνει η θεία δύναμη της Αγίας Τριάδας. Η ζωή της Εκκλησίας μας μαρτυρεί έντονα αυτήν την άφατη Θεία Σοφία”, πρόσθεσε.

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ιστορία του ναού της Αγίας Τριάδος ο οποίος κατεδαφίστηκε σε δύσκολους καιρούς, αλλά με τη δύναμη του Θεού σήμερα στέκει και πάλι εκεί που είχε χτιστεί από τους προγόνους τους. “Εδώ στο Podwale υπήρχε η πρώτη ορθόδοξη εκκλησία στην πρωτεύουσα, που ιδρύθηκε από τους προγόνους μας, η οποία κατεδαφίστηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της Βαρσοβίας. Αν και μετά τον πόλεμο χάθηκαν τα ίχνη της Ορθοδοξίας σε αυτό το μέρος για πολύ καιρό, ο Θεός θέλησε και διάλεξε αυτό το μέρος για να δοξαστεί ξανά το Όνομά Του. Δεν είναι θαύμα του Θεού… δεν είναι έργο του Αγίου Πνεύματος;”, αναρωτήθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων