28/03/2023 28/03/2023 Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τον ασθενούντα Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα απέστειλε με Πατριαρχικό Γράμμα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας εδώ και δύο εβδομάδες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση σε σχέση με χρόνια προβλήματα που...
28 Μαρτίου, 2023 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 10:29

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσευχήθηκε για την υγεία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσευχήθηκε για την υγεία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τον ασθενούντα Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα απέστειλε με Πατριαρχικό Γράμμα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας εδώ και δύο εβδομάδες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση σε σχέση με χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η ανακοίνωση για την επιστολή του Πατριάρχη δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημειώνει ότι στο άκουσμα της είδησης ότι ο κ.κ. Σάββας δοκιμάζεται σχετικά με την υγεία του προσευχήθηκε προς τον Κύριο όπως του χαρίσει άμεσα το αγαθό της υγείας έτσι ώστε να επιστρέψει εκ νέου στα ευθυνοφόρα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας νοσηλεύτηκε και σε μονάδα εντατικής θεραπείας. “Μακαριώτατε, αν και διαφέρουμε ως προς την προσέγγισή μας σε ορισμένα τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα, είστε αδελφός και λειτουργός εν Χριστώ και εκτιμούμε τη μακρόχρονη προσφορά σας στην Εκκλησία Του και τους αγώνες σας για την πνευματική ανάταση και ευημερία του Ορθοδόξου ποιμνίου στην ευγενής σας χώρα, την Πολωνία”, αναφέρει ο Παναγιώτατος.

Τέλος, εκφράζει εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας τη συμπαράσταση και υποστήριξή του τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και στην Εκκλησία της Πολωνίας. “Ανυπομονούμε να ενημερωθούμε για την επιτυχή έξοδό σας από το νοσοκομείο και την επιστροφή σας στα υψηλά σας καθήκοντα”, καταλήγει.

Το Πατριαρχικό Γράμμα εστάλη προς την Εκκλησία της Πολωνίας στις 24 Μαρτίου.

Οι δυο Προκαθήμενοι είχαν συναντηθεί ακριβώς πριν έναν χρόνο στη Βαρσοβία όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς στα εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία που είχαν καταφύγει στην Πολωνία μετά την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Δείτε επίσης: Στην Πολωνία ο Οικουμενικός Πατριάρχης με μήνυμα ελπίδας για εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων