31/07/2023 31/07/2023 Ως παράθυρο το οποίο διευκολύνει τους πιστούς να φτάσουν στον Θεό χαρακτήρισε την εκκλησιαστική μουσική ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.   Ο Μακαριώτατος συμμετείχε στην 24η χοραρχών η οποία διεξήχθη στις 27 και 28 Ιουλίου στους χώρους της Ιεράς Μονής του Αγίου Ονουφρίου. Κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στο καθολικό της...
31 Ιουλίου, 2023 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 14:23

Ο Πολωνίας Σάββας για την αξία της εκκλησιαστικής μουσικής

Διαδώστε:
Ο Πολωνίας Σάββας για την αξία της εκκλησιαστικής μουσικής

Ως παράθυρο το οποίο διευκολύνει τους πιστούς να φτάσουν στον Θεό χαρακτήρισε την εκκλησιαστική μουσική ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.  

Ο Μακαριώτατος συμμετείχε στην 24η χοραρχών η οποία διεξήχθη στις 27 και 28 Ιουλίου στους χώρους της Ιεράς Μονής του Αγίου Ονουφρίου.

Κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στο καθολικό της μονής, ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας τόνισε τη σημασία του εκκλησιαστικού ύμνου, αποκαλώντας το παράθυρο που θα διευκολύνει τους πιστούς να φτάσουν στον Θεό. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ετήσιες συναντήσεις με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων και των δεξιοτήτων είναι τόσο σημαντικές”, πρόσθεσε.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από καθηγητές μουσικής οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σπουδή της εκκλησιαστικής μουσικής.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα τα οποία τέθηκαν κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων