27/09/2023 27/09/2023 Οι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν γνωρίζουν σύνορα. Ξεπερνούν τα όρια τα οποία θέτουν οι άνθρωποι και αγγίζουν με τη ζωή, τη δράση, το μαρτύριο και την οσιακή τους πορεία, τις ψυχές εκατομμυρίων Ορθοδόξων. Είναι οικουμενικοί Άγιοι.  Η εποχή μας έχει αναδείξει Αγίους οι οποίοι με το παράδειγμά τους και τον λόγο τους οδήγησαν χιλιάδες...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 9:31

Οι Άγιοι Πορφύριος, Παΐσιος και Ιάκωβος στην Πολωνία

Διαδώστε:
Οι Άγιοι Πορφύριος, Παΐσιος και Ιάκωβος στην Πολωνία

Οι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν γνωρίζουν σύνορα. Ξεπερνούν τα όρια τα οποία θέτουν οι άνθρωποι και αγγίζουν με τη ζωή, τη δράση, το μαρτύριο και την οσιακή τους πορεία, τις ψυχές εκατομμυρίων Ορθοδόξων. Είναι οικουμενικοί Άγιοι. 

Η εποχή μας έχει αναδείξει Αγίους οι οποίοι με το παράδειγμά τους και τον λόγο τους οδήγησαν χιλιάδες ψυχές προς την εν Χριστώ ζωή. Μεταξύ αυτών οι Άγιοι Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, Παΐσιος ο Αγιορείτης και Ιάκωβος Τσαλίκης, η οικομενικότητα των οποίων αποδείχτηκε πρόσφατα στην Επισκοπή Βρότσλαβ και Στσέτσιν της Ορθοδόξου Εκκλησία της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πανηγύρεως του Καθεδρικού Ναού στο Βρότσλαβ στις 21 Σεπτεμβρίου έγινε η επίσημη υποδοχή ιεράς εικόνας των τριών Αγίων καθώς και εικόνας του Αγίου Νικολάου, πιστό αντίγραφό αυτής που βρίσκεται στο Μπουραζέρι του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πνευματικό γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Βρότσλαβ κ. Γεώργιος. Οι εικόνες προσφέρθηκαν ως ευγενική δωρεά από μέλη της Αδελφότητας Svyatogortsy – Ορθόδοξοι Προσκυνητές του Αγίου Όρους, οι οποίοι και τοποθέτησαν τις εικόνες μετά τη λιτανευτική πομπή, στο μέσο του ναού όπου τοποθετήθηκαν προς προσκύνηση του πιστού λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων