27/06/2019 27/06/2019 Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Ονουφρίου, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 25 – 26 Ιουνίου στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Ονουφρίου στο Γιαμπλέσνεϊ. Η έναρξη των εορτασμών ξεκίνησε την Κυριακή 23 Ιουνίου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα, ενώ ακολούθησε η περιφορά...
27 Ιουνίου, 2019 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2019 - 13:52

“Οι μοναχοί κράτησαν άσβεστη την φλόγα της πίστης”

Διαδώστε:
“Οι μοναχοί κράτησαν άσβεστη την φλόγα της πίστης”

Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Ονουφρίου, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 25 – 26 Ιουνίου στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Ονουφρίου στο Γιαμπλέσνεϊ.

Η έναρξη των εορτασμών ξεκίνησε την Κυριακή 23 Ιουνίου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα, ενώ ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ονουφρίου πέριξ της Ιεράς Μονής.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος κ. Σάββας.

“Ο τόπος αυτός αποτελεί μεγάλο καύχημα για την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, διότι στους δύσκολους καιρούς των διωγμών από τις κρατικές αρχές την περίοδο του κομμουνισμού αντιστάθηκε σθεναρά. Οι μοναχοί κράτησαν άσβεστη την φλόγα της πίστης και της αφοσίωσης τους στο Θεό” τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο  Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων