09/10/2022 09/10/2022 Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου στην Εκκλησία της Πολωνίας.  Του Νικόλαου Ζαΐμη Κατά την πενθήμερη διαμονή του στη Βαρσοβία ο Προκαθήμενος της εν Αλβανία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας είχε επισκέφθηκε ναούς της πολωνικής πρωτεύουσας, την έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας, είχε συνομιλίες με Ιεράρχες και κληρικούς της εν Πολωνία...
09 Οκτωβρίου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2022 - 11:20

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στη Βαρσοβία

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στη Βαρσοβία

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου στην Εκκλησία της Πολωνίας

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Κατά την πενθήμερη διαμονή του στη Βαρσοβία ο Προκαθήμενος της εν Αλβανία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας είχε επισκέφθηκε ναούς της πολωνικής πρωτεύουσας, την έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας, είχε συνομιλίες με Ιεράρχες και κληρικούς της εν Πολωνία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας ενώ αναγορεύθυκε Επίτιμος Διδάκτορας της Χριστιανικής Ακαδημίας Βαρσοβίας.

Χθες, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, λίγο πριν την επιστροφή του στα Τίρανα, ο Μακαριώτατος μαζί με τη συνοδεία του, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη και τον Διάκονο π. Σπυρίδωνα, επισκέφθηκαν τον στρατιωτικό καθεδρικό ναό της Αγίου Γεωργίου και της Αίθουσας Μνημείων της Ορθοδόξου Ταξιαρχίας του Πολωνικού Στρατού.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα αναχώρησαν για το αεροδρόμιο Chopin της Βαρσοβίας όπου εκεί τους αποχαιρέτισε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επισκέφθηκε την Πολωνία μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου κ. Σάββα. Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας στα τριάντα χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο της εν Αλβανία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αλβανίας σε ναούς της Βαρσοβίας

Βαρσοβία: Αλβανίας Αναστάσιος και Πολωνίας Σάββας έκαναν δέηση υπέρ ειρήνης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επίτιμος διδάκτορας της Χριστιανικής Ακαδημίας Βαρσοβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων