26/10/2019 26/10/2019 Νίκος Οικονόμου / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Νεότερη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στον υπό ανέγερση Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας της Βαρσοβίας έδωσε στην δημοσιότητα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σχετικά με το βάψιμο στον κύριο τρούλο και την πέτρινη πρόσοψη του δυτικού τοίχου....
26 Οκτωβρίου, 2019 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 19:46

Ολοκληρώθηκε μέρος εργασιών στον Καθεδρικό Ναό Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε μέρος εργασιών στον Καθεδρικό Ναό Βαρσοβίας

Νίκος Οικονόμου / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στον υπό ανέγερση Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας της Βαρσοβίας έδωσε στην δημοσιότητα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σχετικά με το βάψιμο στον κύριο τρούλο και την πέτρινη πρόσοψη του δυτικού τοίχου. Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας αποτελείται από πέντε τρούλους με τον μεγαλύτερο από αυτούς να βρίσκεται στα 21.60 μέτρα, το οποίο είναι το υψηλότερο σημείο της κατασκευής.

Επιπλέον, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο καμπαναριό το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο της κύριας πρόσοψης και θα έχει ύψος 16.55 μέτρα ενώ παράλληλα συνεχίζεται το σοβάτισμα σε ορισμένα σημεία στο εσωτερικό του Ναού.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι τον θεμέλιο λίθο του νέου Καθεδρικού είχε θέσει το 2015 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.









H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων