27/10/2023 27/10/2023 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) στο Ιάσιο, μια ομάδα μελών της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Νεολαίας στην Πολωνία επισκέφθηκε την  Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στόχος της επίσκεψης, η οποία έλαβε χώρα στις 12-18 Οκτωβρίου 2023, ήταν η...
27 Οκτωβρίου, 2023 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 - 14:27

Ομάδα της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Νεολαίας στην Πολωνία επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Μολδαβίας

Διαδώστε:
Ομάδα της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Νεολαίας στην Πολωνία επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Μολδαβίας

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) στο Ιάσιο, μια ομάδα μελών της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Νεολαίας στην Πολωνία επισκέφθηκε την  Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στόχος της επίσκεψης, η οποία έλαβε χώρα στις 12-18 Οκτωβρίου 2023, ήταν η Αδελφότητα από την Πολωνία να ενημερωθεί διεξοδικά για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών στην εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία. Ακόμη η επίσκχη αποσκοπούσε στην αναταλλαγή εμπειριών, στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ νέων από την Πολωνία και τη Ρουμανία και η περαιτέρω συνεργασία.

Επιπλέον, τα μέλη της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Νεολαίας συμμετείχαν στους εορτασμούς της πολιούχου της Μολδαβίας, Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής, τα λείψανα της οποίας φυλάσσονται στον Καθεδρικό Ναό στο Ιάσιο.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν μοναστήρια που βρίσκονται στη Μητρόπολη, μεταξύ των οποίων: Putna, Dragomirna και Voroneț.

Με πληροφορίες από orthodox.pl – Φωτογραφίες: Iulian Tomeac

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων