14/02/2023 14/02/2023 Τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη και την έκφραση συλλυπητηρίων με αφορμή τον σεισμό που έπληξε περιοχές σε Τουρκία και Συρία  εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προς τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.  Σε απάντηση της συλλυπητήριας Επιστολής που είχε στείλει ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Ιωάννης, μεταξύ...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 11:43

Πατριάρχης Αντιοχείας σε Εκκλησία Πολωνίας: “Ευχαριστούμε για την αδελφική αλληλεγγύη”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας σε Εκκλησία Πολωνίας: “Ευχαριστούμε για την αδελφική αλληλεγγύη”

Τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη και την έκφραση συλλυπητηρίων με αφορμή τον σεισμό που έπληξε περιοχές σε Τουρκία και Συρία  εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προς τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα. 

Σε απάντηση της συλλυπητήριας Επιστολής που είχε στείλει ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Ιωάννης, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Λάβαμε το ευγενικό σας μήνυμα που εκφράζεις τα εγκάρδια συναισθήματα, τα συλλυπητήρια και τις εκφράσεις αλληλεγγύης προς την Εκκλησία της Αντιόχειας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αναταραχής που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό. Σας ευχαριστούμε για τις αδελφικές και ειλικρινείς εκφράσεις αλληλεγγύης προς την Εκκλησία και το έθνος μας”.

“Σε αυτές τις σκληρές στιγμές δοκιμών, υψώνουμε τις προσευχές μας στον Ελεήμονα και Παντοδύναμο Θεό για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων και την ταχεία ανάρρωση όσων έχουν τραυματιστεί, καθώς και για την εκ Θεού βοήθεια προς όσους έχουν πληγεί από αυτόν τον τρομερό σεισμό”, καταλήγει ο Πατριάρχης Αντιοχείας. 

Δείτε εδώ την Επιστολή

Η συριακή ομάδα διάσωσης, ανακοίνωσε χθες ότι οι νεκροί στη βορειοδυτική Συρία από τον σεισμό ανέρχονται σε 2.274, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Όπως δήλωσαν, τα στοιχεία τους που περιλαμβάνουν περισσότερους από 12.400 τραυματίες έχουν διασταυρωθεί με ιατρικές πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας για τον σεισμό στην Τουρκία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων