12/04/2019 12/04/2019 Μια σημαντική πρωτοβουλία για την πνευματική στήριξη των φυλακισμένων ανέλαβε η Εκκλησία της Πολωνίας.  Στο πλαίσιο του προγράμματος “Απελευθερωμένοι μέσα από την λογοτεχνία” το Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος” στη Βαρσοβία οργάνωσε για δεύτερη φορά στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης σε όλη την Πολωνία πνευματικές βιβλιοθήκες. Στόχος του έργου είναι να στηρίξει τη...
12 Απριλίου, 2019 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2019 - 9:56

Πνευματική τροφή σε φυλακισμένους στην Πολωνία

Διαδώστε:
Πνευματική τροφή σε φυλακισμένους στην Πολωνία

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την πνευματική στήριξη των φυλακισμένων ανέλαβε η Εκκλησία της Πολωνίας.  Στο πλαίσιο του προγράμματος “Απελευθερωμένοι μέσα από την λογοτεχνία” το Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος” στη Βαρσοβία οργάνωσε για δεύτερη φορά στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης σε όλη την Πολωνία πνευματικές βιβλιοθήκες.

Στόχος του έργου είναι να στηρίξει τη διαδικασία του αναπροσανατολισμού, εμπλουτίζοντας με πνευματική λογοτεχνία τις βιβλιοθήκες των φυλακών και των κέντρων κράτησης σε όλη την χώρα. Αυτή η πρωτοβουλία κρίνεται εξαιρετικά σημαντική στη διαδικασία αποτελεσματικής αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που στερούνται την ελευθερία και, ειδικότερα, στην ηθική τους βελτίωση.

Κατά το τελευταίο έτος, έχουν αποσταλεί πάνω από 600 αντίτυπα βιβλίων στις βιβλιοθήκες των κέντρων κράτησης και των φυλακών.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εκτός από τα βιβλία , οι φυλακισμένοι στην Πολωνία έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν φέτος στον διαγωνισμό με τίτλο «Η πορεία μου προς την εσωτερική αλλαγή με βάση την παραπάνω βιβλιογραφία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων