16/07/2022 16/07/2022 Τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Πσέμυσλ και Γκορλίτσε της Εκκλησίας της Πολωνίας είχε η Βουλευτής του Πολωνικού Κοινοβουλίου, Μπάρμπαρα Μπάρτους. Παράλληλα, τονίστηκε ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην προάσπιση των χριστιανικών αξιών και η συνεργασία Εκκλησίας και κράτους στη στήριξη και παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες από...
16 Ιουλίου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2022 - 14:56

ΠΟΛΩΝΙΑ: Επιβεβαίωσαν τη συνεργασία Εκκλησίας-κράτους στη στήριξη των προσφύγων

Διαδώστε:
ΠΟΛΩΝΙΑ: Επιβεβαίωσαν τη συνεργασία Εκκλησίας-κράτους στη στήριξη των προσφύγων

Τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Πσέμυσλ και Γκορλίτσε της Εκκλησίας της Πολωνίας είχε η Βουλευτής του Πολωνικού Κοινοβουλίου, Μπάρμπαρα Μπάρτους. Παράλληλα, τονίστηκε ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην προάσπιση των χριστιανικών αξιών και η συνεργασία Εκκλησίας και κράτους στη στήριξη και παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία. 

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Πσέμυσλ και Γκορλίτσε κ. Παϊσιο αρχικά επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Γκορλίτσε όπου προσκύνησε ιερά λείψανα αγίων τα οποία φυλάσσονται εκεί. Αφού ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εργασίες στο ναό επισκέφθηκε στη συνέχεια Επισκοπικό Ορθόδοξο Κέντρο ΕΛΠΙΣ όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, επισκέφτηκαν τις ιστορικές εκκλησίες και το Ορφανοτροφείο στο Ορθόδοξο Κέντρο Ελέους το οποίο λειτουργεί με φροντίδα και μέριμνα της τοπικής εκκλησίας. Εκεί οι μικροί μαθητές υποδέχθηκαν τους καλεσμένους με το τραγούδι «Mnohaja Lita». Αφού συνομίλησαν με τα παιδιά, η βουλευτής και η συνοδεία της εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία για την προάσπιση των χριστιανικών αξιών, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Πολωνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Παϊσιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μέχρι τώρα εποικοδομητική συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στην βουλευτή για τις δραστηριότητες και τη βοήθεια της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Πολωνίας στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία.

Φωτογραφίες: orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων