10/11/2020 10/11/2020 Η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιδράσεις που αυτή έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των ανθρώπων καθώς και στη λατρευτική ζωή ήταν το βασικό θέμα το οποίο συζήτησαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Πολωνίας, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα στις αρχές Νοεμβρίου. Η...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 8:37

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Εκκλησία καλεί τους κληρικούς να στηρίξουν το ποίμνιο

Διαδώστε:
ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Εκκλησία καλεί τους κληρικούς να στηρίξουν το ποίμνιο

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιδράσεις που αυτή έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των ανθρώπων καθώς και στη λατρευτική ζωή ήταν το βασικό θέμα το οποίο συζήτησαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Πολωνίας, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Ιερά Σύνοδος μάλιστα απέστειλε Εγκύκλιο προς όλους τους κληρικούς και τις μοναστικές αδελφότητες της Πολωνίας καλώντας τους να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας και να παραμείνουν γενναίοι και δυνατοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπηρετώντας πάντα τις εντολές του Κυρίου και της Εκκλησίας Του.

«Ο Κύριος μας, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε την ποιμαντική μας ζωή. Και αφού αυτός είναι η βάση μας, τίποτα δεν πρέπει να μας απειλεί ακόμα και αν συνθηληκες διαβίωσης μας αλλάξουν. Σε Αυτόν λοιπόν, βρίσκεται η δύναμή μας και η ενίσχυση των πνευματικών μας αγώνων», αναφέρει αρχικά.

Ακολούθως, καλεί τους πνευματικούς, όπως τους χαρακτηρίζει, καθοδηγητές του λαού του Θεού να επιδείξουν θάρρος έτσι ώστε, να βοηθήσουν το ποίμνιο να εξαλείψει κάθε μορφή φόβου, υπογραμμίζοντας: «Ας μην φοβόμαστε! Ας είμαστε γεμάτοι ζήλο και θάρρος! Φέρνουμε στους πιστούς μας και στον κόσμο γύρω μας τη χαρά της Ανάστασης του Χριστού ότι αυτός νίκησε τον θάνατο. Έτσι, με αυτό το μήνυμα θα ξεπεράσουμε και την δική μας πανδημία. Εξάλλου, έχουμε πολλά παραδείγματα από την ιστορία της Εκκλησίας μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα ιερά μας μέρη, όπως το Άγιο Όρος Grabarka, όπου οι πρόγονοί μας, με βαθιά πίστη και ελπίδα, συγκεντρώθηκαν σε πλήθη γύρω από την εικόνα του Χριστού και Λυτρωτή μας ζητώντας το έλεος Του για την εξάλειψη λοιμικής νόσου».

Παράλληλα, καλεί τους ιερείς να ενισχύσουν το ποιμαντικό τους έργο, προτρέποντας τους να ενισχύσουν τους αδύναμους στην πίστη με το προσωπικό τους παράδειγμα. «Ας ενισχύσουμε το ποιμαντικό μας έργο στη «μικρή εκκλησία» της Ορθόδοξης οικογένειας. Ας είμαστε ενεργοί στην ενοριακή ζωή. Ας κάνουμε το φιλανθρωπικό μας έργο πιο δυναμικό, βοηθώντας τους άρρωστους, τους φτωχούς, τα ορφανά και όλους όσους έχουν ανάγκη. Ας αφιερωθούμε περισσότερο στην προσευχή, τόσο στην ατομική όσο και στην κοινοτική. Ας αφιερώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη νεολαία μας», τονίζεται.

Τέλος, τους καλεί να ακολουθήσουν τις υγειονομικές οδηγίες των πιστών χωρίς σε καμία περίπτωση αυτό να σημαίνει παραβίαση των κανόνων της Ορθοδόξου πίστης. «Ας ακολουθήσουμε όλοι τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις και συστάσεις των διοικητικών αρχών. Η παρακολούθηση τους θα μας βοηθήσει να περάσουμε αυτές τις πιο δύσκολες δοκιμές».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων