12/06/2024 12/06/2024 Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Μπιέλσκ Ποντλάσκι στην ομώνυμη πόλη της Πολωνίας με τις λατρευτικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους με τη συμμετοχή των Ορθοδόξων κατοίκων να είναι μεγάλη.  Οι εφετινοί εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συνέπεσαν με τη...
12 Ιουνίου, 2024 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2024 - 10:45

Πολωνία: Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Μπιέλσκ

Διαδώστε:
Πολωνία: Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Μπιέλσκ

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Μπιέλσκ Ποντλάσκι στην ομώνυμη πόλη της Πολωνίας με τις λατρευτικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους με τη συμμετοχή των Ορθοδόξων κατοίκων να είναι μεγάλη. 

Οι εφετινοί εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συνέπεσαν με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην εν Πολωνία Ορθόδοξη Εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι και κληρικοί της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ, ο οποίος τόνισε ότι οι συμμετέχοντες στην πανήγυρη είναι αυτοί οι οποίοι διατηρούν ζωντανή την παράδοση της εορτής και της τιμής της Υπεραγίας Θεοτόκου σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Είμαστε απόστολοι και υπερσπιστές του Χριστού. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας”, τόνισε.

Απευθυνόμενος σε όλους τους συμμετέχοντες, ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Σάββας, υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία είναι αγάπη. Όλα παίρνουν ιδιαίτερη διάσταση και νόημα στον αναστημένο Χριστό. Είναι χρέος κάθε πιστού να συνεχίσει την όμορφη παράδοση της εορτής της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου του Μπιέλσκ. “Πλούσια παράδοση προσφυγής στη βοήθεια και προστασία της Παναγίας μας”, είπε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων